Twee kinderkamers met hoogslapers

In een krappe etagewoning hebben wij twee speelse kinderkamers gemaakt. We hebben het plafond gesloopt en verhoogd tot onder het schuine dak. Zo is er ruimte geschept voor twee hoogslapers. En wanneer het bed van de grond is is er meer ruimte voor een bureau en andere dingen.

De rechterkamer is smaller. Om dit te compenseren is er een vlonder gemaakt op het plafond van de overloop. Het bed loopt parallel aan de kamer en is aan de onderzijde voorzien van een geperforeerd paneel dat mooi uitgelicht wordt. Wanneer je de trap op gaat kom je eerst op een vlonder dat tevens de bovenkant van de kledingkast is.

De andere kamer is wat breder. Hierdoor was niet erg dat deze minder ver naar achter kon vanwege de CV-ketel die op zolder staat. Uiteindelijk hebben beide kamers exact hetzelfde vloeroppervlak.

Voor het plaatmateriaal zijn vele grenen platen in de whitewash gezet. Daarnaast is er gebruik gemaakt van betonplex, geplastificeerd spaanplaat en gelakt MDF.

De trappen en ventilatie-uitsparingen zijn gemaakt met de CNC-frees. Hiermee kan je eenvoudig vormen maken die anders een pittige uitdaging zouden zijn.