Bij mij kunt u terecht voor al uw meubel- en maatwerkwensen in en rondom het huis. De eerste stap is het ontwerp. Ik zoek naar wat de ruimte mist aan vorm en functionaliteit. Vaak is dit een fase waarin er verschillende ideeen ontstaan, waarna er samen met u een richting uitgezocht wordt. Dan gaan we zoeken naar welke materialen met meest geschikt zijn. Mijn specialiteit is hout & plaatmateriaal, maar ook kunstoffen (al dan niet met de 3D-printer) en metalen staan op het menu. Als we op een passend ontwerp zijn gekomen ga ik aan de slag in mijn werkplaats. Daarna kom ik het meubel bij u plaatsen.

~~~

Leven is maken en maken is leven. Sinds mensenheugenis zijn we bezig de wereld om ons heen naar onze wens te veranderen. Het (laten) maken van een meubelstuk is een voortzetting van dit gedrag en deze behoefte. Het betreden van een ruimte die met liefde & aandacht is gemaakt voelt alsof je thuiskomt van een lange reis: vertrouwt, alles op de plek waar het moet zijn, de plek waar het altijd al is geweest.

Deze behoefte de wereld naar onze hand te zetten brengt diezelfde wereld echter ook in gevaar. Klakkeloos consumeren bedreigt het voorbestaan van de aarde zoals we die kennen. Ik poog niet het antwoord te hebben op deze problemen maar het houdt me zeker bezig. Daarnaast geloof ik dat een zorgvuldige keuze voor een maatmeubel absoluut een stap in de goede richting is. Als er iets geconsumeert moet worden is dit een goede manier. En eigenlijk is het woord "consumeren" niet op z'n plek. Er vindt een interactie plaats, of op z'n minst een proces. Beide partijen leveren input, met als eindresultaat iets dat gewild is, doordacht en verfijnd, iets waar tijd en moeite in is gestoken - iets dat er mag zijn.