Afsluitende trapkast

De ruimte onder de trap: die blijft lastig. Schuin en draaiend. Plus de spullen die zich bij de voordeur verzamelen (schoenen, jassen, paraplu's autosleutels, sjaals, ga maar door) stapelen zich al snel op. Met dit project hebben de klant en ik dit probleem proberen op te lossen.

Als eerste heb ik de trap en de railing dichtgemaakt met respectievelijk stootboorden en een houten plaat. Daarna heb ik naast de trapopgang een muur gebouwd met deuren erin. Hier achter kunnen alle spullen bewaard worden, met als extratje het schoenenrek aan de deur. Ik heb hierdoor extra zware scharnieren gebruikt zodat de deur niet gaat verhangen.

Een probleem waar we tegen aan liepen was dat er een open ruimte tussen de plaat waar eerst de railing was en de achterkant van de deuren. We wilde de deuren greeploos houden om het lijnenspel niet teveel te verstoren. Maar bij een greeploze deur heeft men een deursnapper nodig... En een deursnapper moet ergens opgemonteerd worden. En bij ons zat er achter de deur alleen maar een loze ruimte. Gelukkig stond mijn 3D printer te popelen om aan de slag te gaan en ik heb hem al snel de opdracht gegeven om een verlengstuk te printen. Deze heb ik mooi gepolijst en met hoogglas lak afgewerkt. Nu is de oplossing voor dit probleem een mooi onderdeel geworden van het bouwwerk.