Vensterbank DeLuxe

De opdracht was om een vensterbank en boekenkast te maken. Al snel kreeg ik door dat ik deze twee functies moest combineren in 1 meubelstuk.

Een vensterbank die vanuit links voor het raam langs gaat, de hoek ombuigt, zich daarna omhoog krult naar het plafond en ten slotte zich terugvouwt over zichzelf. Als afdichting onder de vensterbank koos ik voor vertikale latjes. Bij het raamgedeelte doen deze dienst als radiatorpanelen; bij het boekenkast gedeelte functioneren ze als schuifdeur.

Bij de schuifdeur zijn de latjes aan elkaar verbonden door 3D-geprintte geleiders. Deze lopen in een rail van nylon. Achter de rand van de vensterbank zit een greepje verstopt.

Boven de schuifdeur zijn 4 boekenplanken. De onderste plank heeft spotjes. De planken worden omhoog gehouden door een tak.

De leidingen van de radiator aan beide zijdes van het raam zijn dichtgemaakt met een ronde koof.

Er is 1 lange sleuf gemaakt voor de ventilatie van de radiatoren.

Aan de linkerzijde zijn 3 ovale planken gemaakt.

Dit is de ervaring van de klant:

"Bij onze bovenbuurman zagen we een hele mooie vensterbank/verwarmingsombouw, gemaakt door Lucas. We waren al aan het nadenken over een nieuwe verwarmingsombouw bij ons en wilden ook graag een boekenkast laten maken. Lucas bleek een gouden greep. Na een eerste gesprek over onze wensen kwam hij met twee alternatieven, een ontwerp met een aparte klassieke boekenkast en een vensterbank/verwarmingsombouw en een ontwerp voor een complete oplossing voor beide wensen. Dat laatste ontwerp zag er gewaagd maar ook heel mooi uit. Uiteindelijk hebben we daar voor gekozen. Het resultaat mag er wezen. Het voegt echt iets toe aan onze woonkamer waar we heel blij mee zijn. Onze ervaring met Lucas is dat hij heel goed luistert, overal voor open staat en goede ideeën heeft. Hij werkt heel precies en heeft bijna overal wel een oplossing voor. Bovendien is hij gewoon heel aardig. Kortom, we zouden Lucas aanbevelen voor iedereen die iets moois wil laten maken. En wijzelf hebben ook nog meer wensen dus Lucas is nog niet van ons af."